Tisztelt Dr. Rétvári Bence,
Tisztelt Kereszténydemokrata politikusok!

Engedjenek meg pár mondatot a következő hír kapcsán:

Rétvári: Vége az egyházi intézmények „böjti időszakának” 2010. június 20. 16:30
http://www.mno.hu/portal/720155

A hír több szempontból is problémás, számos elemével - egyéb események kapcsán - mások már foglalkoztak, valószínűleg én is fogok nekik egy pár sort szentelni a jövőben. Most csak a következő részletre szorítkoznék: 

Rétvári Bence utalva az elmúlt időszak katasztrofális időjárására és a hatalmas károkra kiemelte: a nyári szünetben sem lehet megfeledkezni arról, hogy a keresztény fiataloknak az árvíz utáni újjáépítéshez fokozottan kell csatlakozni, ezzel téve tanúságot hitükről.

Rétvári Bence (KDNP), a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára ezen kijelentése kapcsán, melyet  - feltéve, ha az újságíró hűen adta azt vissza, ha nem, kérem, hogy észrevételeimet tekintsék semmisnek - több kérdés fogalmazódott meg bennem:

1) Ha a keresztény fiataloknak Rétvári Bence (a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára) ezen fokozott biztatására van szükségük arra, hogy kivonuljanak a gátakra, akkor az miért is lesz a hitük melletti tanúságtétel

2) Rétvári Bence (a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára) nem keresztény diákokat nem vár fokozottan az újjáépítésnél? Tőlük a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára (talán a világnézeti különbségből adódó fogyatékosságukra való tekintettel?) csak mérsékelt részvételt vár el? Talán nem keresztény hitük, vagy esetleg a hit hiánya melletti ilyesfajta "tanulságtételre" ott kevésbé van szükség, mint a keresztény társaikéra?

3) Ha nem így van, és minden segítő kézre szükség van: kíváncsi lennék rá, hogy egy szekuláris állam Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára milyen racionálé alapján fogalmaz meg elvárásokat, s tesz különbséget keresztény és nem keresztény diákok között, akár csak hallgatólagosan is?


Válaszának, válaszuknak őszintén örülnék. 

Végezetül engedjék meg, hogy a fenti idézethez kapcsolódóan az Ön, s az Önök figyelmébe ajánljam a következő néhány mondatot a Bibliából: 

Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, a hogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utczákon, hogy az emberektől dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat. Te pedig a mikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed; Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet néked nyilván.

Mt 6:2-4

 

Üdvözlettel,
Frum János

A bejegyzés trackback címe:

https://divatosbadarsag.blog.hu/api/trackback/id/tr462101709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Felesleges szerződésekről beszél Rétvári 2010.06.25. 13:22:01

A Közigazgatási Minisztérium államtitkára közölte, átvilágítják az előző kormány szerződéseit. Rétvári Bence szerint sok esetben olyan feladatokra kötöttek szerződéseket, amelyeket az államnak kellett volna elvégeznie.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása